top of page
Search

Het is geweldig dat je duurzaam bezig bent

“Hoezo heb je een waterzuiveringssysteem gekocht? Nederland heeft het best gefilterde kraanwater van de wereld. Dit vind ik nu niet echt duurzaam.” Dit was een van de reacties die ik gisteren in mijn privéberichten ontving.   


Wat is duurzaamheid nou precies?

Duurzaamheid bestaat er in alle vormen en maten. Eerlijk gezegd word ik er soms een beetje moe van. Want wat is duurzaamheid nu precies? Een vraag die me behoorlijk bezighoudt. Voor de een betekent het 3 minuten per dag douchen. Voor een ander een zelfvoorzienend leven, en voor weer een ander geen vlees eten of niet per vliegtuig reizen.


Het laatste wat je moet doen, is elkaar vertellen wat je fout doet. 

Als er gewezen wordt op goed en fout dan vind ik dat ingewikkeld. Iedereen doet zijn best voor een betere wereld en we kijken allemaal naar hoe het beter kan. Het laatste wat je moet doen, is elkaar vertellen wat je fout doet. 


Niet het perfecte plaatje

Met mijn leven op de boerderij probeer ik zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Groenten uit de eigen moestuin, eieren van onze kippen, de verbouwing gebeurt met zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Als ik je ik het idee geef dat ik het perfecte plaatje leef dan val je nu misschien van je stoel. Ik gebruik soms nog steeds plastic zakjes als ik snel een krentenbol voor mijn kinderen meeneem. Soms belandt een papiertje in de prullenbak in plaats van in de papierbak en ik eet niet altijd biologisch.    


Het is geweldig dat je duurzaam bezig bent

Ik ben niet perfect en daar streef ik ook niet naar. Wat ik in de zuurdesembroodcursus ook vaak deel, laat je niet gek maken door Instagram met al die perfecte broden. Het is al geweldig dat je je eigen brood bakt. Het is geweldig dat je duurzaam bezig bent.  


Duurzaamheid is bewustwording

Uiteindelijk draait het allemaal om bewustwording. Duurzaamheid is bewustwording. Laten we stoppen met oordelen. Iedereen doet wat voor hem of haar haalbaar is en handelt binnen zijn of haar bewustzijn.


Andere zelfstandig ondernemers aan het woord

Wat is nu duurzaamheid precies? Deze vraag bracht me op het idee om andere zelfstandig ondernemers ook aan het woord te laten op Narzuta. In deze blog lees je hier meer over.


Proost, neem ik nog een slokje van mijn extra gefilterde water.     
Comments


bottom of page