top of page

FAQ

Wat betekent Narzuta?

Narzuta betekent sprei/deken in het Pools. Ik ben Poolse en ik zocht naar een link naar mijn roots. Met Narzuta is dat gelukt. Zeker omdat mijn eerste product plaids waren.

Kan ik linnen wassen?

Ja, al het linnen kan gewassen worden op 40ºc met gelijke kleuren. Ook is al het linnen van Narzuta voorgewassen dus het natuurlijke krimpen van linnen is al gebeurd in de fabriek. 

Kan linnen in de droger?

Ik raad het niet aan, omdat de levensduur dan korter is. Het beste is om je linnen lekker buiten te laten drogen. Aangezien we in Nederland niet altijd mooi weer hebben dan is het uithangen in de nacht over stoelen of waslijn een goede oplossing. Weet dat linnen van nature snel droogt. Na het wassen kan linnen wat 'harder' aanvoelen. Persoonlijk vind ik dit fijn aan linnen maar vind je dit niet dan kun je ervoor kiezen om jouw linnen voor maximaal 10 minuutjes in de droger te doen. Zo wordt het soepel.

 

Er zit een haaltje in mijn linnen, wat kan ik doen?

Zeker in de BLOOM plaids gebeurd het weleens dat er een haaltje in zit. Vaak als je het goed uitschud gaat het er al uit. Is het een enkele draad dan kun je deze met een gerust hart afknippen. De plaids zijn vol geweven (+/- 350 grams) wat uitzonderlijk is voor linnen. Daarom kan jouw plaid het prima aan als er een draadje weggeknipt wordt.

Ik wil zakelijk bestellen, heb je speciale retail prijzen?

Mocht je een zakelijke bestelling willen doen voor bijvoorbeeld jouw B&B, hotel of personeelscadeau dan kun je altijd een offerte op maat aanvragen. Geef hierbij aan waar je naar op zoek bent, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Verzend je ook naar het buitenland?

Zeker, ik verzend overal op de wereld. Staat jouw land niet tussen de opties, mail mij dan even dan zoek ik de verzendkosten voor je uit.

 

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, sinds kort heb ik deze optie ook aangevinkt bij verzendopties. Zodra ik de bestelling binnen heb, mail ik jou voor het maken van een afspraak. 

Waar kan ik de producten bekijken?

Er is geen fysieke winkel van Narzuta. Die ambitie heb ik momenteel ook niet. Er zijn wat samenwerkingen, maar over het algemeen verkoop ik online. Je kunt altijd samples bestellen als je de stof wil voelen. 

Waarom is linnen zo duur?

Linnen is een 100% natuurlijk product. En het is ook nog eens 100% afhankelijk van het weer. Door de juiste weersomstandigheden groeit de vlasplant het beste in Nederland, België en Frankrijk. Het heeft voldoende zon, regen, wind nodig om sterk genoeg te worden. Als het vlas wordt getrokken en rot op het veld, is het belangrijk dat er niet te veel wind staat. Als er veel wind staat, kan het vlas letterlijk wegwaaien en gaat het verloren. En dit is slechts een deel van het proces dat ongeveer 6 maanden per oogst duurt.

bottom of page