top of page
Search

Duurzaam met Noura @dessertrose_authenticliving

Noura Baltagi is de oprichter van Desert Rose en een volger van het eerste uur op het Narzuta Instagramaccount. Vanuit een burn-out vond ze de moed om van een baan binnen corporate recruitment, haar eigen onderneming te starten. Nu is Desert Rose een online winkel met nieuwe duurzame, handgemaakte- of hoogwaardige vintage producten. 

   

   

Vertel iets kort over jezelf en over je duurzame pad?     


In Nederland werkte ik 15 jaar in de recruitment op een hoog niveau. Op een gegeven moment had ik 95 vacatures onder me en raakte ik burn-out. Ik vroeg me af: is dit wel de bedoeling van het dagelijks leven en hoe je je daarbij moet voelen? Het was een signaal: denk aan je eigen duurzaamheid om prettig en gezond oud te worden.   

   

   

Wat is Desert Rose?   


Ik ben in Tunesië geboren en ze verkopen daar overal woestijnrozen. Na mijn burn-out volgde ik mijn gedeelde interesse met mijn moeder in alles wat met interieur te maken heeft. Een woestijnroos staat symbool voor het blokkeren van negatieve gedachten, je eigen stemmetje. En het staat symbool voor het volgen van je intuïtie.  


Een aantal jaren later, na de oprichting van mijn interieurontwerp studio, maakte ik de stap van een interieurontwerp studio naar het verkopen van nieuwe handgemaakte en duurzame producten en hoogwaardige vintage producten. Ik geniet van de zoektocht naar mooie spullen dus volgde ik opnieuw mijn intuïtie. 

   

Wat vind je in belangrijk in je werk? 

   

Ik wil dat je met vertrouwen bij mij kunt shoppen en dat je weet: het is duurzaam voor jouw gezondheid. Als bedrijven niet duurzaam produceren, kan het product nog wel duurzaam zijn. Daar let ik persoonlijk op.  

Alle vintage producten op mijn website zijn duurzaam. De Franse grespotten zijn gemaakt van steengoed. De potten zijn al 100 jaar oud. En ook al hebben ze misschien een haarscheurtje, ze zijn nog steeds even prachtig. Je kunt het vintage Franse aardewerk voor zoveel dingen gebruiken. Het is een stukje behoud van producten die al 100 jaar geleden gemaakt zijn. 


De geurkaarsen van Leaves & Co zijn ook zo fijn, die komen uit Frankrijk uit een kleine tuin. De kaarsen worden met de hand gegoten. De parfum is gemaakt van gedroogde bloemen die op een verantwoorde manier zijn gekweekt. Er zit geen rommel in. Geen pesticiden. Niets. De kaarsen ruiken zo natuurlijk alsof je in een bloemenveld staat. Als je met de producente praat, vertelt ze met zoveel passie over haar werk. Zo'n kaars is een eerbetoon aan handwerk. Dat zie je niet in de fabrieken.    

  

Waar maak je je druk om?  

  

Dat consumenten klakkeloos iets overnemen. Mijn advies: doe onderzoek, vorm je eigen mening en handel daarnaar. We zijn in staat om zelf logisch na te denken. Duurzaamheid is een marketingterm geworden. Als je kijkt naar multinationals en hoe daar producten gemaakt worden: daar word je misselijk van. Het is als kleine ondernemer hartstikke moeilijk om vindbaar te zijn en op te boksen tegen grote bedrijven.  

  

Om het linnen  van Narzuta als voorbeeld te nemen: dat gaat jarenlang mee. Heb je echt 10 plaids van Ikea nodig? Ik probeer me zoveel mogelijk in te lezen in duurzaamheid en de mensen te volgen die iets te melden hebben. Zoals Alicja. Ik vind het ontzettend knap, hoe ze het allemaal doet. En de bewustwording die ze creëert op haar Instagram onder haar volgers. Ik leer daar ook nog wat van. Zoals de frequentiewaarde van linnen. Echt geweldig!   

  

Wat was voor jou een werkhoogtepunt? 

   

Dat ik bij durf te sturen. Vanuit een burn-out naar voor mezelf beginnen. Van een ontwerpstudio, naar een webshop met hoogwaardige vintage - en nieuwe handgemaakte producten. In november 2023 heb ik mijn eigen collectie trays van marmer en travertin ontworpen en uitgebracht. De trays worden met de hand gemaakt in Nederland. Ik heb een directe lijn met de beeldhouwer, de lijnen zijn kort. Dit gaat veel beter dan verwacht. Ik dacht dat ik een veel langere aanloop nodig had.    

   

Wat is jouw guilty pleasure?   


De kapper …, haha. Ik verf mijn haar met waterstofperoxide, dat is mijn guilty pleasure. In mijn badkamer vind je verder geen rotzooi. Zolang we maar bewuste keuzes kunnen maken en goed geïnformeerd zijn. Daar begint het.  

  

Leuk extraatje  

Desert Rose heeft speciaal voor Narzuta een leuke actie. Met de code PROMO10 krijg je 10% korting op de travertin en marmeren dienbladen. Deze actie is geldig tot en met 8 maart 2024    

  

Meer weten? Kijk op:   
Noura Baltagi van Desert Rose over duurzaamheid

Commentaires


bottom of page