top of page
Search

De voordelen van The BreadMat™ 


Je hebt een heerlijk bol zuurdesemdeeg voor je. Klaar om mooi in snijden. En daarna gaat het prachtige deegje in de pan om te transformeren tot een zuurdesembrood.  De pan heb je 40 minuten voorverwarmd op 235 graden. Je kunt nu het deeg boven de pan loslaten met je handen. Of het er met een stuk bakpapier inleggen. Maar wist je dat er in veel bakpapier PFAS zit? PFAS is een verzamelnaam voor chemische stoffen. Deze stoffen breken nauwelijks of niet af in het milieu. (bron: AD).  


Narzuta is de eerste officiële Europese partner van The BreadMat™ 


The BreadMat™ is een herbruikbare vervanger van bakpapier - ideaal voor jouw zuurdesembrood! Ik gebruik de The BreadMat al een tijdje en ik ben zo’n fan dat ik besloot om het product naar Nederland te halen. Hiermee ben ik de eerste officiële Europese partner van The BreadMat! 

 

The BreadMat als bakpapier alternatief voor je zuurdesembrood


De mat past op de meest populaire bakvormen. Door de sterke handgrepen is het tillen van het brood in en uit een hete pan veel makkelijker en veiliger. The Breadmat is gemaakt van gecertificeerde voedsel-veilige siliconen, en kan tot 260 ºc verwarmd worden. PFAS en PFAO vrij. 

 

Een veilige optie volgens voedselveiligheidsexpert 

Volgens Wieke van der Vossen, voedselveiligheidsexpert is een siliconen bakmat een veilige optie, mits je de oven niet hoger zet dan 250 graden. Bij hogere temperaturen kan het materiaal afbreken, en het is niet echt gezond als dat in het eten terechtkomt. “Welk materiaal je ook gebruikt, kijk altijd goed hoe je het moet gebruiken en hou je daaraan,” adviseert ze. (bron: AD). 

 

Hallo bakplezier! 


Is the breadmat een must voor je broodavontuur? Nee. Het maakt wel het bakken extra, leuk, makkelijk en veilig. Je snijdt het brood in op het matje en hevelt het vervolgens makkelijk over in de pan.  In deze video laat ik je zien hoe: https://www.instagram.com/reel/C30p_H4rSAA/?igsh=a3JpZXFpZmt4NjNl  


Bestel de BreadMat hier. 

Happy baking! 

 

 

Liefs. 

Alicja 




Meer weten over The BreadMat? 

bottom of page