top of page
Zoeken

Wat doe je voor werk?

Deze simpele vraag brengt mij de laatste tijd behoorlijk aan het wankelen. Waar ik vroeger mijn woordje klaar had als televisieproducer met de nodige oooohhh en aaahh.s En werk-je-dan-ook-met-BN'ers? vind ik het nu verdomd lastig om antwoord te geven. Ik betrap mezelf er dan ook op, dat ik altijd een ander antwoord geef.


Ik heb een zuurdesembroodcursus en ik verkoop linnen plaids

De ene keer heb ik een zuurdesembroodcursus. En de andere keer zeg ik dat ik linnen plaids verkoop. Met beide doe ik mezelf tekort. Naderhand ben ik altijd teleurgesteld om mijn gegeven antwoord. Want ik heb niet echt kunnen zeggen wat ik doe. 


Wat voor doelen heb je?

En in die hersenpinsels, terwijl tegenover me nog altijd iemand lief naar me kijkt, bedenk ik me dat ik inmiddels een bedrijf heb. En een eigen kantoor. En dat ik 3 keer per week naar het postkantoor rijd. Maar zodra ik zeg dat ik een eigen bedrijf heb, dan krijg ik de vraag wat voor doelen ik dan heb?


Het leven is een proces

Daarop is het antwoord ook weer iedere keer anders. Wat wel hetzelfde blijft, is dat ik wil groeien als mens. Alles in het leven is een proces. Ik wil met mijn werk het mooiste en beste uit mezelf halen. Ik zie Narzuta als een verlengstuk van mij als persoon. Om te leren en groeien.


We proberen het nog een keer. Wat doe jij voor werk?

Mijn werk is dat je Narzuta leert kennen met de woorden Brood - Linnen - Landleven. Want die 3 woorden dekken de lading van wat ik nu doe. Dan hoop ik dat ik op een dag kan zeggen dat ik de Baas ben van Narzuta. En dat jij dan zegt: 'Wow cool, ik lees altijd je blogs. Of ja, dat ken ik van de zuurdesembroodcursus. Of, ik heb een linnen plaid gekregen op mijn bruiloft met onze trouwdatum erop.'


Mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen …

תגובות


bottom of page