top of page
Zoeken

Duurzaam met Meisje Willem: "zonder twijfel zijn kinderen de helden van de tijd"

In ‘Duurzaam met ...’ deel ik verhalen van andere ondernemers over duurzaamheid. Want duurzaamheid, dat kan voor iedereen anders zijn. Marjon, woont samen met haar gezin in Broek in Waterland. Een dorpje net boven Amsterdam. Naast Marjon, luistert ze ook naar haar eerste naam Willem! Als maker van droomtuinen geeft ze praktische inspirerende cursussen waardoor de tuinder in je ontwaakt. Haar missie? Om je in contact te brengen met de schoonheid, wijsheid en het plezier van Moeder Natuur. 

 Fotografie: Berdi Kramers

 

Waar begon jouw ‘duurzame’ reis? 

Na jaren van meedoen met de ratrace in de stad, voelden mijn man Vincent en ik in 2019 dat het tijd was voor verandering. We verhuisden vanuit Amsterdam-Noord naar Broek in Waterland. Hier ontdekten we opnieuw de schoonheid, rust en het ritme van de natuur. Ons leven werd eenvoudiger en trager en onze persoonlijke waarden veranderden mee.  

 

We pakten als eerste onze tuin aan. Deze lag vol met tegels. Ik creëerde een klein paradijs dat elk seizoen verder ontwikkelde. Er ontstond zo een plek waar het altijd stiller wordt in mijn hoofd. Dit gevoel geef ik graag door en wil je dit laten ervaren. Zo is Meisje Willem en Pluk ontstaan. Met praktische en inspirerende cursussen haal ik de drempel weg dat tuinieren moeilijk is. Ik help je van dromen naar doen.  


 

Wat betekent duurzaamheid voor jou? 

Voor mij betekent duurzaamheid een manier van leven die niet alleen draait om het beschermen van de planeet. Het gaat ook om het harmonieus samenleven met elkaar en onze omgeving. Met verantwoordelijke beslissingen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor onze gemeenschappen en toekomstige generaties. Dat we de onderlinge verbondenheid erkennen tussen alles wat leeft en bloeit. En dat we streven naar een evenwichtige relatie met de natuur en elkaar. 


 

Maak je je ergens zorgen over? 

Ik kan me zorgen maken over hoe de wereld eruit ziet in de generaties na ons. In eerste instantie voor mijn eigen kinderen Kees en Meis. Maar zoals mijn vader altijd zegt moet je je geen zorgen maken over -, maar zorgen voor -. Dus dat doe ik. Gelukkige momenten zijn voor mij echt als ik zie hoeveel wijsheid en liefde er al in de jonge generaties zit. We kunnen echt van onze kinderen leren. Zij weten al lang hoe je goed voor Moeder Natuur zorgt. Ze hebben daar ook plezier in. In mijn ontwerpen voor natuurspeelplaatsen betrek ik altijd kinderen en die zijn altijd enthousiast. Zonder twijfel zijn kinderen de helden van deze tijd! 
Fotografie: Berdi Kramers


Waar let je zelf op, heb je duurzame tips of een motto? 

Mijn motto is: 7 generations of smile. Oftewel alles wat je nu doet, moet een positieve impact hebben op zeven generaties na jou. De keuzes van vandaag zijn de erfenis van morgen. Dit herinnert me eraan dat elke kleine stap die we vandaag zetten naar een duurzamere levensstijl, een positieve invloed kan hebben op de toekomstige generaties en onze planeet. 


Mijn favoriete duurzame tips zijn om te streven naar minimalisme, bewust consumeren, en te investeren in herbruikbare producten.   

 


Een van de kernwaarden van Narzuta is de perfectie van imperfectie.

Heb je Iets waarvan je weet dat je het eigenlijk niet moet doen, maar toch doet? 

Ja natuurlijk! Ik ben niet perfect, maar heb wel altijd een liefdevolle intentie. Ik rijd nog in een auto en vind met de camper op vakantie gaan heel erg leuk. Deze is nog niet elektrisch. Ik koop zeker voor Kees en Meis nog steeds kleding bij de Zara. Dat heeft met de snelle groei te maken. En als het kledingstuk het toch overleeft haha, dan gaat het bij ons de hele straat door. Dan zie ik na een paar jaar een buurjongetje erin lopen. Wat een goed gevoel geeft dat.  🖤 

 

Wil je meer weten over Marjon?

Omdat je een eigen PLUK paradijs wilt bijvoorbeeld. Of omdat je een gratis droomtuingids wilt downloaden.

Kijk op @meisjewillem

留言


bottom of page