top of page
Search

De wetenschappelijke voordelen van linnen

Naast dat linnen een 100% natuurlijk product is en ik al jarenlang fan ben van linnen dekens en beddengoed (we willen niet meer anders), heeft linnen ook tal van wetenschappelijk bewezen voordelen. En om dat met jou te delen, heb ik drie artikelen samengevat en op een rijtje gezet.
Genezende eigenschappen van linnen


Nobelprijswinnaar Dokter Otto Warburg, ontdekte dat ieder materiaal een eigen trilling heeft. Als je een voorwerp onder een microscoop bekijkt, zie je de atomen los van elkaar. Je kunt dit uitvergroten tot het punt dat je niet meer verder kunt en er alleen energie overblijft. Deze energie trilt in een bepaalde snelheid. Het aantal energiegolven per seconde noemen we frequentie. Aan de hand van de trillingsfrequentie kun je materie meten en van elkaar onderscheiden.


Bijvoorbeeld:


  • Linnen heeft een frequentie van 5000 trillingen per seconden.

  • Katoen trilt veel langzamer, met een frequentie van ongeveer 70.

  • Zijde trilt bijna niet en heeft een frequentie van 10,

  • Kunststoffen zoals polyester, spandex en nylon trillen helemaal niet.


Mensen hebben ook een frequentie. Gezonde mensen hebben een frequentie tussen de 70 en 90. Als je een chronische ziekte hebt, daalt je frequentie tot onder de 50. Heel zieke mensen hebben een frequentie onder de 15.

Kort samengevat: natuurlijke materialen zoals linnen en wol geven energie, terwijl kunstmatige stoffen energie absorberen.


Bron van het artikel lezen en nog te weten komen over de superkrachten van linnen zoals de antibacteriële werking? Lees het op het Info.nu: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/169251-linnen-genezende-eigenschappen-van-linnen-stof.htmlLife giving linnen


In 2003 voerde de joodse arts Heidi Yellen een onderzoek uit naar de frequenties van verschillende stoffen. Volgens dit onderzoek heeft het menselijk lichaam een kenmerkende frequentie van 100, net als biologisch katoen. De studie onthulde dat wanneer de frequentie bij mensen onder de 100 ligt, het lichaam onder druk komt te staan. Bij een levensbedreigende ziekte is de frequentie ongeveer 15, wat overeenkomt met materialen zoals polyester, rayon en zijde.

 

Materialen met een hogere frequentie daarentegen geven energie aan het lichaam. Hier komt linnen naar voren als een super stof, met een frequentie van 5000. Ook wol heeft een frequentie van 5000, maar als je het combineert met linnen, daalt het tot nul. Zelfs een wollen trui over een linnen outfit laat het elektrische veld instorten. Mogelijk komt dit doordat het energieveld van wol van links naar rechts stroomt en dat van linnen juist van rechts naar links.

Dit en meer vind je op de Engelse site: http://www.lifegivinglinen.com

 

Linnen helpt genezen


Wist je dat linnen lakens vroeger op ziekenhuisbedden lagen, om mensen te helpen genezen? Linnen (met een frequentie van 5000) is hypoallergeen, antibacterieel en schimmelwerend. Het werd vroeger gebruikt bij hechtingen en verband. Linnen ademt. Het verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. Linnen kan 20% vocht opnemen zonder dat het vochtig aanvoelt. Het is bestand tegen vuil en vlekken. En het vermindert de effecten van blootstelling aan chemicaliën.


Het kan zelfs lawaai (linnen gordijnen) en stof verminderen. Andere stoffen die helpen genezen zijn: biologisch katoen en leer. Deze kleding is niet elektrisch geladen, afkomstig uit de natuur en helpt je huid gezond te houden. Dit geldt ook voor beddengoed. Als je lakens van synthetisch materiaal zijn, kan dit leiden tot slaapproblemen, slapeloze nachten en haaruitval.


 

Nog even op een rijtje.

Linnen:

 

·       Geeft je energie

·       Ademt!

·       Heeft een helende en antibacteriële werking

·       Absorbeert 20% vocht zonder dat het vochtig aanvoelt

·       Droogt snel

·       Verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter

 

Genoeg redenen om onder een linnen plaid te kruipen ♥♥♥

Comentários


bottom of page