top of page
Zoeken

Hoe is Narzuta onstaan?

Narzuta is ontstaan tijdens de corona crisis waarbij vragen zoals “wat vind ik belangrijk” en “hoe wil ik mijn leven indelen” aan bod kwamen. Een reset van de dagelijkse sleur. De afgelopen jaren heb ik TV programma’s geproduceerd. Dit heb ik met plezier gedaan maar er begon steeds meer aan mij te knagen. Ik hou van natuur, ik ben een mega dierenvriend, ik heb steeds meer interesse in duurzaamheid en wil vooral tijd maken voor mijn dochter op momenten dat ik dat wil. Deze punten kon ik niet altijd combineren met de drukke mediawereld. Doordat alles op een gegeven stil werd gelegd heeft me dat doen nadenken en ontstond het idee om duurzame plaids te gaan ontwikkelen die vooral een toevoeging zijn aan het interieur. De tijd is voorbij dat we de fleecedekens van de IKEA wegmoffelen achter de bank. Een statement plaid die iets toevoegt aan je interieur waarbij je ook nog eens een verhaal kunt vertellen – dat is wat ik wil maken en creëeren. Met veel enthousiasme begon ik mijn zoektocht naar stoffen en kwam snel uit bij linnen omdat ik dol ben op de natuurlijke uitstraling. Het heeft de perfecte combinatie van natuurlijk materiaal, luxe en comfort.

Naarmate ik mij verder ging verdiepen viel ik van verbazing in verbazing hoe linnen eigenlijk tot stand komt. Hierdoor realiseerde ik mij dat we eigenlijk weinig weten van hoe een product gemaakt wordt. Ik ben dit gaan uitzoeken en het was een ontzettend leerzaam proces wat ik aan de rest van Nederland (en hopelijk de wereld) wil vertellen. Hier ontstond het idee om een film te maken van het gehele proces – van zaadje tot kleed. Produceren, regelen en organiseren vond ik het leukste in mijn oude werk en juist die dingen kan ik nu volop doen met Narzuta. Win-win dus.

Oh ja, de naam Narzuta niet te vergeten! Ik ben Poolse en Narzuta betekent in het Pools letterlijk overgooier. Jammer dat we dit woord niet echt gebruiken in het Nederlands want dat is eigenlijk wat Narzuta is. Een overgooier die je elk moment erbij pakt; op de bank, in de tuin, in bed, in het park, als sjaal, als deken etc. Wat mij betreft gebruiken we vanaf nu gewoon Narzuta als het perfecte woord voor plaid, deken, doek of kleed ;)


bottom of page