top of page
Zoeken

Beddengoed en Kuikens | Nieuwsbrief 2


Wat een leuke reacties op mijn vorige nieuwsbrief! Het werkt heel motiverend om zoveel positieve reacties te ontvangen, dankjewel :)


Er gebeurde afgelopen week iets bijzonders op Instagram. Ik deelde 2 foto’s van de designs van het beddengoed dat ik ga verkopen en ik verkocht meteen 5 sets beddengoed. Zonder dat het überhaupt op mijn website stond! WOW. Dit gaf wel aan dat er vraag naar is en dat het goed is dat ik beddengoed toevoeg aan mijn assortiment.


Ik had het idee al langer in mijn hoofd maar ik durfde eerlijk gezegd de investering niet aan. Met beddengoed zit je meteen aan meerdere afmetingen vast en daarbij wilde ik ook meerdere designs aanbieden. Kortom, ik zou veel moeten inkopen en dat hield me steeds tegen. Toen ik mij verder ging verdiepen in de voordelen van slapen onder natuurlijke materialen wist ik dat ik de investering wel moest doen. Als je je bedenkt dat je gemiddeld tussen de 6-9 uur per nacht slaapt dan is dat al reden genoeg om voor een natuurlijke materiaal beddengoed te kiezen. Iets dat ademt, je lichaam en huid tot rust brengt. Je huid is het grootste orgaan van het lichaam dus die goed ondersteunen is wat mij betreft een must. Veel beddengoed is een blend en in het ergste geval ook nog eens een synthetische blend. Er zijn meerdere onderzoeken waaruit blijkt wat plastic (synthetisch) veroorzaakt in combinatie met je huid. Zeker als je een gevoelige huid hebt. Hier zal ik nu niet verder op ingaan maar het is iets dat je ergens diep van binnen zelf ook weet/voelt. We kunnen wel gaan voor dat mooie design wat mooi in je slaapkamer past, maar wat als je nou een mooi design hebt wat ook nog eens super goed is voor je huid en nachtcomfort? Juist. Precies daarom linnen beddengoed!


Natuurlijke materialen beddengoed:

  • Linnen - 100% natuurlijk, weinig / geen bestrijdingsmiddelen nodig en de gehele vlasplant wordt gebruikt voor productie. Duurzaam en biologisch afbreekbaar.

  • Katoen (maar let op, BIO katoen bevat vele malen minder chemicaliën dan gewoon katoen).

  • Hennep

Zie je op je label polyester, nylon, acryl of fleece dan zit er plastic in het beddengoed verwerkt.

Als laatste wil ik hier nog over zeggen; ik slaap zelf nu 2 jaar onder/in linnen beddengoed en ik wil nooooooit meer anders! Het is heerlijk in zomer (zonder deken erin) en voelt heerlijk aangenaam in winter (met een dik deken erin).

En dan nog even een update over de boerderij. Van de zomer willen we een weekendwinkeltje aan de weg. Een droom die voor mij uitkomt. Elke zaterdag met het gezin het winkeltje runnen en mensen ontvangen hier op de boerderij. Laatst kwam er spontaan iemand aan de deur die vroeg of wij ook eieren verkopen. “Die eieren uit de supermarkt zijn niet te eten” zei hij. Toen Flo antwoordde dat we van de zomer een winkeltje gaan starten maakte mijn hart een vreugdesprongetje. Het is dus echt. We gaan het gewoon doen. Verse groenten van onze moestuin (die we flink gaan uitbreiden) en eitjes van onze kippen. Wat een droom! Toen we een oproep zagen dat er kuikens in de buurt geboren zijn twijfelden we ook niet lang om deze lieve kuikentjes op te halen. Het is nu echt een beestenboel bij ons in huis. Een hond, 5 kuikens en een kitten. En wat het allermooiste is; ze gaan allemaal supergoed met elkaar!


In mijn volgende nieuwsbrief zal ik meer delen over de zuurdesem broden die ik bak. Fien had vandaag een vriendinnetje spelen en zei aan tafel: “Mijn mama is echt de beste bakker. Ze maakt lekker brood”. Je begrijpt dat mijn weekend niet meer stuk kan… :)


bottom of page