top of page
Narzuta_Bloeivlas.jpg

Over mij

Alicja_Narzuta_Zebra
Alicja_Narzuta_Aubergine
Alicja_Narzuta_Stone
Alicja_Narzuta_Treeleaf

Waar het ooit begon als een label waarbij ik het hele proces van linnen heb uitgezocht is het inmiddels een lifestyle. En wel een waar ik mijn hele leven van heb gedroomd. Eén zijn met de natuur. Al had ik nooit gedacht dat ik hier mijn werk van had kunnen maken.Ik groeide op in een klein dorp in Noord-Holland, deed verschillende opleidingen omdat ik niet wist wat ik moest doen. Ik liep stage bij een grote musical waar ik vervolgens mijn eerste baan achter de schermen kreeg. Daarna maakte ik de switch naar TV waar ik ruim 10 jaar als freelance producer televisieprogramma's produceerde. Een mooie tijd, maar ik vroeg me altijd af wat ik later zou gaan doen.

 

In 2020 kreeg ik telefoon dat ik mijn opdracht diezelfde middag moest overdragen en de rest van het jaar aan klussen kon ik uit mijn agenda halen. Gek genoeg voelde dit meteen als een "dit-is-het" moment. Dit is het moment waar ik op heb gewacht. Die welbekende schop onder mijn kont waarbij ik mij niet meer kon verschuilen achter de ja maar's..

 

Tijd was het hetgeen wat mij ineens deed afvragen hoe die plaids nou eigenlijk gemaakt worden. Ik zat op de bank en lig bijna altijd onder een dekentje. Toen ik op de labels keek verbaasde ik mij dat ik die materialen helemaal niet ken. Ik wist dat linnen een 100% natuurlijke stof is, maar nog niets over het hele proces. En daar ontstond ineens het idee. Wat als ik het hele proces nou inzichtelijk maak.Twee weken later stond ik op een vlasplantage en twee weken daarna vloog ik naar Litouwen om mijn eigen designs te maken. Met 0 ervaring in de textiel branche, nog nooit een webshop gebouwd, nog nooit eigen designs gemaakt ging ik bleu het hele proces in. En juist die onervarenheid maakte dit proces zo interessant. Ik was zo gefascineerd om het feit dat lijnzaad de basis is van linnen. Hoezo leren we dit niet op school? En al helemaal dat Nederland, België en Frankrijk zo belangrijk is in het linnen proces wereldwijd. Want juist hier uit deze regio komt 85% van al het linnen ter wereld. Met Narzuta breng ik je terug naar de basis.

 

Ik geef jou informatie zodat jij bewuste keuzes kunt maken. Dat doe ik met mijn linnen collectie maar ook met het bakken van 100% natuurlijke broden van zuurdesem. Ook kan ik me blijven verwonderen van de moestuin hoeveel moois het brengt van zo'n klein zaadje die je plant. Ik vind de natuur magisch. En daarom rest mij niks anders te zeggen; "Verwonder je over de magie van de natuur".

bottom of page